🛠️ Stoc și acces prețuri în timp real 🕒 Comanda înainte de ora 15:00 si livram in 24 ore

Tel: 0752 222 702 Cere oferta Tel: 0752 222 131

Garantia produselor

GARANTII

Produsele comercializate pe site-ul www.hytech.ro beneficiaza de garantie in conformitate cu prevederile legale din Romania. Pentru a beneficia de garantia oferita produselor sau a sistemelor fotovoltaice acestea trebuiesc montate numai de catre firmele autorizate. Garantia nu acopera viciile de instalare.

Legile care reglementeaza garantia produselor sunt:

Legea nr. 193 din 2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori;

Legea nr. 296 din 2004, privind Codul Consumului, modificata prin Legea nr. 161 din 2010;

Legea nr. 161 din 2010 pentru modificarea Legii nr. 296 din 2004 si Legii nr. 193 din 2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori.

Garantia de conformitate. Acopera protectia juridica a consumatorului in ceea ce priveste lipsa de conformitate a produsului si obliga vanzatorul sa aduca produsul la starea de conformitate, fara solicitarea unor costuri suplimentare. Acest aspect se poate realiza prin restituirea pretului platit, repararea, inlocuirea produsului daca acesta nu corespunde cu specificatiile mentionate.

Garantia de conformitate nu acopera defectiunile tehnice, este de 2 ani (exceptie fac produsele a caror durata medie de utilizare este sub 2 ani, in acest caz termenul de 2 ani se va reduce la durata medie de utilizare.)

Neconformitatea nu trebuie sa fie dovedita de consumator in primele 6 luni (se considera ca a existat la momentul achizitionarii produsului), ulterior, pentru perioada de pana la 2 ani, lipsa conformitatii trebuie dovedita.

Garantia comerciala. Reprezinta angajamentul fata de consumator, fara solicitarea unor costuri suplimentare, de reparare, inlocuire, sau, cand acestea nu sunt posibile, de restituire a pretului platit.

Garantia legala. Se acorda in baza Certificatului de garantie emis pe baza garantiei comerciale. In certificat se vor regasi elementele de identificare a produsului, termenul de garantie, durata medie de utilizare, unitatile specializate de service.

Pentru primirea unui produs in service aveti nevoie de certificatul de garantie completat si stampilat, factura de achizitie si dovada platii.

Pe langa Certificatul de garantie cumparatorul va mai primi factura de achizitie, manualul de instalare si folosinta a produsului, specificatiile tehnice si certificatul de conformitate.

Termenele de remediere ale produselor aflate in garantie sunt urmatoarele:

maxim 15 zile calendaristice in cazul persoanelor fizice;

maxim 25 de zile lucratoare in cazul persoanelor juridice.

La aceste termene pot aparea intarzieri insa durata de remediere se va prelungi doar cu acordul in scris al cumparatorului.

Excluderi de la garantie:

produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate;

instalarea, montarea, punerea in functiune si folosinta in conditii necorespunzatoare si neglijenta in utilizare,

produsele care prezinta defecte fizice produse in urma socurilor mecanice / electrice / termice (sparturi, zgarieturi, crapaturi, arsuri, deformari, etc);

oxidarea, patrunderea de lichide sau corpuri straine in produse;

deteriorarea sau distrugerea etichetelor, sigiliilor, seriilor de fabricatie;

modificarea sau completarea datelor din certificatul de garantie. Orice modificare facuta trebuie insotita de catre semnatura si stampila.